Що буде вчителям НУШ, які не пройдуть курси для підвищення кваліфікації

Вчителі Нової української школи, які з поважних причин не пройдуть частину обов’язкових курсів з підвищення кваліфікації, зможуть це зробити після того, як візьмуть перші класи.

Про це розповіла міністр освіти і наукиЛілія Гриневичнапрезентації онлайн-курсудля вчителів початкової школи.

За її словами, перевагу надаватимуть тим вчителям перших класів, які пройдуть курси.

“І будемо тоді працювати з цими одиничними випадками. Я не виключаю, що вони будуть.Наприклад, хтось не пройде частину модулів чи не відвідає одну із сесій через захворювання. Тоді ці люди змушені будуть зробити це пізніше, вже розпочавши викладання в першому класі.

Якщо ж людина злісно не хоче проходити підвищення кваліфікації,то це означає, що в неї є якісь проблеми з професійної етикою і відповідальністю. Тодітреба ставити питання про її відповідність до посади“, – наголосила Гриневич.

Вона також зазначила, щоці курси зарахуються вчителям до 150-годинної копілки підвищення квалфікації, яку вони мають проходити щорічно. Міністр вважає, що це має мотивувати вчителів пройти навчання.

Нагадаємо, вчителі, які не мають постійного доступу до інтернету,можуть завантажити відео та додаткові матеріали онлайн-курсудля підвищення кваліфікації. Курс, який є обов’язковим для вчителів НУШ,стартує 1 лютого.

Також кожен сертифікат про проходження дистанційного курсуматиме унікальний ключ, який дозволить перевірити його справжність.

Окрім того,МОН визначило датипроходження очних курсів з підвищення кваліфікації вчителями НУШ.

Кiлькiсть переглядiв: 304

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.